COLEGIUL UNIVERSITAR ”SPIRU HARET” - DOMENII: ASISTENȚI SANITARI, PRODUCȚIE MEDIA ȘI IT *** COLEGIUL UNIVERSITAR ”SPIRU HARET” ARE SEDII ÎN BUCUREȘTI ȘI CRAIOVA *** DETALII PUTEȚI OBȚINE LA SEDIUL UNIVERSITĂȚII ”SPIRU HARET”, STR. ION GHICA NR. 13, SECTOR 3, BUCUREȘTI, TEL: 021.310.0075/ int. 206, 0721.80.85.77 SAU STR. VASILE CONTA NR. 4, CRAIOVA - TEL: 0251.43.22.95 *** ADMITERE 2019 - UNIVESRITATEA ”SPIRU HARET” VIITORII STUDENȚI POT OPTA PENTRU UNUL DIN CELE 48 DE PROGRAME DE STUDII DE LICENȚĂ ȘI 34 DE PROGRAME DE MASTERAT *** STUDENŢII ŞI MASTERANZII DIN SISTEMUL DE ÎNVĂŢĂMÂNT UNIVERSITAR SAU POSTLICEAL, POT BENEFICIA DE CREDITE BANCARE PENTRU PLATA STUDIILOR, FĂRĂ DOBÂNDĂ, CU TERMEN DE RAMBURSARE DE 10 ANI ŞI TERMEN DE GRAŢIE DE 5 ANI ***

RECOMANDARI

Crezi că ştii?

22 februarie 2017

„Crezi că ştii?” este o emisiune concurs de cultură generală, prezentată de Oana Ludmila Popescu în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 16:00.

Regulament:

Concursul este deschis participării tuturor persoanelor fizice cu reşedinţa în România, indiferent de vârstă. Concursul se va desfăşura în conformitate cu prevederile prezentului Regulament Oficial. Înscrierile la concurs se vor realiza pe e-mail la adresa crezicastii@tv-h.ro, pe pagina de Facebook a emisiunii Crezi că Ştii? printr-un mesaj privat sau la numărul de telefon 0755.017.448. Potenţialii concurenţi sunt rugaţi să menţioneze în corpul e-mailului sau în mesaj datele de contact complete (nume, prenume, număr de telefon, adresă de e-mail, vârstă, ocupaţie şi localitate de reşedinţă). Prin înscriere, concurenţii îşi dau acordul de a participa la emisiunea concurs care va fi difuzată pe postul TVH.
Concurenţii selectaţi vor fi informaţi de echipa Crezi că Ştii? cu privire la ziua şi ora când se va înregistra concursul şi au obligativitatea de a se prezenta sau de a anunţa retragerea din concurs cu cel puţin 48 de ore înainte de ziua filmării.

Desfăşurarea concursului
Participanţii trebuie să răspundă la întrebări de cultură generală din patru domenii (Cultură şi civilizaţie, Divertisment şi Media, Stil de viaţă, Ştiinţă şi Mapamond), având la dispoziţie patru variante de răspuns (a, b, c, d).
1. Cultură şi civilizaţie
Cuprinde: arhitectură, arte plastice, muzee, mitologie, filosofie, religie, civilizaţii, afaceri internaţionale, exploratori, personalităţi, istorie în general.
2. Divertisment şi media
Cuprinde : balet, muzică clasică, muzică de film , jazz, operă, muzică pop, radio, televiziune, benzi desenate, jocuri video, film, lingvistică, literatură.
3. Stil de viaţă
Cuprinde : design vestimentar, modă, mâncăruri, băuturi, medicină, corpul omenesc, turism, sport, hobby-uri, recorduri.
4. Ştiinţă şi mapamond
Cuprinde : ştiinţe exacte (fizică, chimie, matematică etc), faună, floră, ştiinţe sociale, geografie umana, geografie fizica, invenţii, spaţiu, tehnologie.
Fiecare domeniu cuprinde întrebări cu punctaj diferit, în funcţie de gradul de dificultate: întrebări de 1 punct, 3 puncte şi 5 puncte. Vor fi 3 participanţi pe ediţie. Aşezarea concurenţilor în platou va fi trasă la sorţi înainte de înregistrare.
Concursul se va desfăşura pe parcursul a 4 runde.
Runda 1
Vor exista butoane (buzzere), răspunsul va depinde de viteza de reacţie a concurenţilor. Întrebările sunt comune iar primul care apasă pe buton răspunde. După ce moderatoarea termină de citit întrebarea, aceasta va apărea pe ecran cu cele patru variante de răspuns. În momentul în care întrebarea însoţită de variantele de răspuns apare pe ecran, butoanele se deblochează iar concurentul care apasă primul va fi invitat sa ofere un răspuns. Este interzisă apăsare încontinuu pe buton înainte de afişare întrebării şi a variantelor. Din momentul în care este nominalizat, concurentul care a apăsat primul trebuie să răspundă prompt, nu mai are timp de gândire. Dacă răspunsul vine prea târziu pentru a fi luat în considerare sau dacă este greşit, concurentul nu mai are dreptul să răspunsă la următoarea întrebare de 1 punct. Se adresează 6 întrebări de 1 punct din 3 dintre cele 4 domenii disponibile. Fiecare concurent va alege câte un domeniu la începutul rundei.
Runda 2
Nu vor mai fi butoane (buzzere) în platoul de filmare, iar întrebările se vor adresa individual, timpul de răspuns fiind de 20 de secunde. Fiecare concurent va răspunde la 3 întrebări de 3 puncte (îi adresăm fiecăruia câte o întrebare, apoi revenim cu a doua si a treia). În timp ce destinatarul întrebării se gândeşte (5 sec sau 20), cel din stânga lui poate să noteze pe o tăbliţă de scris varianta pe care o consideră corectă (A, B, C sau D). După ce destinatarul întrebării alege o variantă (în cel mult 20 de sec), cel din stânga lui este întrebat dacă doreşte să ofere un alt răspuns (cel scris pe tăbliţă). Dacă răspunde afirmativ şi varianta aleasă de el se dovedeşte corectă, câştigă cele 3 puncte (doar în cazul în care destinatarul întrebării a răspuns greşit). Dacă cel din stânga greşeşte însă, pierde dreptul de a mai răspunde la întrebările celuilalt (în această rundă). Una dintre cele 3 întrebări care îi revin fiecărui concurent va fi însoţită de o imagine.
Runda 3.
Fiecare concurent răspunde la câte două întrebări de 5 puncte. Se păstrează dreptul concurentului din stânga de a oferi un alt răspuns. Dacă acesta greşeşte la prima întrebare a celuilalt, nu mai are dreptul să răspundă la a doua întrebare adresată celuilalt concurent. Răspunzând la întrebările din rundele 2 şi 3, concurentul trebuie să treacă prin toate domeniile (deci avem 4 domenii şi 5 întrebări, un singur domeniu va fi ales de două ori).

In 2018 s-a modificat legea salarizarii conform Ordonantei de urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Mai jos va oferim un calculator salariu 2018 prin care puteti calcula salariul net pornind de la salariul brut. Deasemenea puteti vedea care este deducerea personala de care puteti beneficia in anul 2018. Runda 4.
Încheiem concursul cu o întrebare a cărei valoare o stabilesc concurenţii. Mai exact, aceştia vor scrie pe o tăbliţe (pentru a nu fi influenţaţi de alegerile celorlalţi) câte puncte din cele deţinute pariază pe această întrebare finală. De exemplu, dacă un concurent are 13 puncte nu poate paria mai mult de 13 puncte (concurenţii trebuie să parieze cel puţin un punct). Dacă răspund corect – câştigă punctele, dacă greşesc – le pierd. Întrebarea, cu patru variante de răspuns, vine însă dintr-un domeniu ales de concurentul din stânga. Timpul de gândire este de 20 de secunde din momentul în care prezentatoarea termină de citit întrebarea. Concurentul din stânga nu mai are dreptul să ofer un alt răspuns. Este declarat câştigător concurentul care a acumulat cele mai multe puncte. Dacă doi sau toţi concurenţii sunt la egalitate după întrebările finale, va fi declarat câştigător concurentul care a ajuns cu cele mai multe puncte în runda a 4-a.
Câştigătorul va alege premiul ediţiei cu ajutorul ruletei electronice, în urma apăsării unui buton prin care se selectează unul dintre premiile ce se succed rapid pe ecran. Câştigătorul se va califica în ediţia următoare. Numărul maxim de ediţii la care poate participa un concurent este 10.

Prin participarea la concurs, toţi concurenţii sunt de acord şi se obligă să respecte şi să se conformeze tuturor cerinţelor şi condiţiilor impuse de Organizator prin prezentul Regulament Oficial, nerespectarea acestora atrăgând răspunderea personală şi exclusivă a participanţilor şi eventualilor câştigători.

Comments are closed.