COLEGIUL UNIVERSITAR ”SPIRU HARET” - DOMENII: ASISTENȚI SANITARI, PRODUCȚIE MEDIA ȘI IT *** COLEGIUL UNIVERSITAR ”SPIRU HARET” ARE SEDII ÎN BUCUREȘTI ȘI CRAIOVA *** DETALII PUTEȚI OBȚINE LA SEDIUL UNIVERSITĂȚII ”SPIRU HARET”, STR. ION GHICA NR. 13, SECTOR 3, BUCUREȘTI, TEL: 021.310.0075/ int. 206, 0721.80.85.77 SAU STR. VASILE CONTA NR. 4, CRAIOVA - TEL: 0251.43.22.95 *** ADMITERE 2019 - UNIVESRITATEA ”SPIRU HARET” VIITORII STUDENȚI POT OPTA PENTRU UNUL DIN CELE 48 DE PROGRAME DE STUDII DE LICENȚĂ ȘI 34 DE PROGRAME DE MASTERAT *** STUDENŢII ŞI MASTERANZII DIN SISTEMUL DE ÎNVĂŢĂMÂNT UNIVERSITAR SAU POSTLICEAL, POT BENEFICIA DE CREDITE BANCARE PENTRU PLATA STUDIILOR, FĂRĂ DOBÂNDĂ, CU TERMEN DE RAMBURSARE DE 10 ANI ŞI TERMEN DE GRAŢIE DE 5 ANI ***

RECOMANDARI

POPAS ANIVERSAR – 28 DE ANI DE INVĂȚĂMÂNT, ȘTIINȚĂ ȘI CULTURĂ

18 ianuarie 2019
POPAS ANIVERSAR – 28 DE ANI DE INVĂȚĂMÂNT, ȘTIINȚĂ ȘI CULTURĂ
Învățământ
0

Fundatia ROMANIA DE MAINE si Universitatea Spiru Haret sarbatorestc 28 de ani de la infiintare,

de-a lungul anilor impunandu-se in mediul universitar privat din Romania ca  institutii centrate

pe student si orientatea spre promovarea celor mai noi tendinte in domeniul educational.


Povestea acestei institutii incepe in data de 19 ianuarie 1991, atunci cand prof.univ.dr. Aurelian Gh. Bondrea a proiectat, organizat si condus Fundatia ”ROMANIA DE MAINE” si Universitatea Spiru Haret. Alaturi i-au fost alti 32 de profesori si academicieni, nume de vaza ale culturii si stiintei romanesti.

Cu acesti oameni puteai schimba totul!, afirma profesorul Aurelian Gh. Bondrea despre echipa sa.

Inca de la inceput, universitatea si-a asumat o cultura pro-calitate, ceea ce s-a materializat in timp prin optimizarea continua a procesului de invatamant, dezvoltarea proiectelor de cercetare stiintifica sau corelarea programelor de studii cu cerintele angajatorilor.

Formarea de generatii de profesionisti, care sa fie pregatiti sa raspunda oricarei provocari pe plan profesional, a reprezentat un obiectiv al managementului universitatii. Pentru a-l atinge, s-a investit in permanenta, printre altele, in resurse umane de calitate.

Cadrele didactice haretiste participa mereu la activitati de cercetare stintifica si evenimente academice internationale, astfel incat sa poata oferi studentilor cea mai buna pregatire in domeniul de activitate ales.

Conf.univ.dr. Aurelian A. Bondrea, rectorul Universitatii Spiru Haret, subliniaza faptul ca un invatamant superior dinamic este cheia spre construirea unei cariere solide, partea practica fiind absolut necesara intr-o societate aflata in continua schimbare.

Universitatea Spiru Haret sustine gandirea critica si potentialul creativ al membrilor comunitatii academice; contribuind la educarea studentilor in spiritul demnitatii, tolerantei si respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.

Intreaga activitate a institutiei a fost, este si va ramane directionata spre insusirea, dezvoltarea si transmiterea cunoasterii umane, pentru ca transformarea si inovarea continua reprezinta directiile acestui secol.

Curajul, luciditatea si intelepciunea se vor reflecta in viitorul acestei Universitati, o institutie responsabila din punct de vedere social si creativa din punct de vedere intelectual. La multi ani!, afirma conf. univ. dr. Aurelian A. Bondrea – Rectorul Universitatii „SPIRU HARET”

In cei 28 de ani, Universitatea Spiru Haret a incheiat numeroase parteneriate cu reprezentanti ai mediului academic si ai mediului de business, atat la nivel national, cat si la nivel international, oferind astfel posibilitatea studentilor de a studia in cadrul unor institutii de invatamant din strainatate prin programele de mobilitate Erasmus sau de a face primii pasi in cariera intr-o companie partenera.

Complementar, Universitatea Spiru Haret si-a dezvoltat si consolidat an de an baza materiala proprie in vederea desfasurarii, in conditii optime, a procesului de invatamant, a activitatii de cercetare stiintifica, cultural-educative si sportive, in campusurile din Bucuresti, Brasov, Constanta, Craiova si Campulung Muscel.

De-a lungul timpului, universitatea s-a axat pe un invatamant formativ, care sa-i ajute pe viitorii absolventi sa dobandeasca abilitatile si competentele cerute in societatea actuala, pe promovarea unor programe de licenta si de masterat ce prezinta interes in randul tinerilor si care raspund cerintelor angajatorilor la nivel european.

Dezvoltarea institutiei din punct de vedere antreprenorial a reprezentat o noua directie de actiune impusa de management, ceea ce a condus la crearea unor structuri conexe, precum:

* Colegiul Universitar Spiru Haret – este o institutie de invatamant tertiar ce ofera calificari profesionale de nivel 5 in domeniile Sanitar, Productie Media si IT, avand in vedere dezvoltarea si altor arii profesionale de interes;

* Gradinita cu program prelungit PRIETENII MEI – este o institutie de invatamant complexa, competitiva, la standarde internationale, in care se urmareste stimularea potentialului de dezvoltare al fiecarui copil in parte, corelata cu dezvoltarea factorilor afectiv-motivationali si a atitudinilor creative;

INTERNATIONAL PREMIUM SCHOOL OF BUCHAREST – este o institutie de invatamant care, prin misiunea ei, isi doreste sa promoveze cultura dezvoltării personale și a moralității, cultura atitudinii proactive și participării, cultura încrederii în sine și autoafirmării, în condiții de respect al identității fiecărui individ. Educaţia este chemată astăzi să şlefuiască talentul personal al celui şcolit, să-i transfere valorile de referinţă pentru consolidarea caracterului, să-i dezvolte capacităţile creative.

* USH Pro Business – este un centru specializat pentru activitati dedicate mediului antreprenorial al Universitatii „Spiru Haret”, fiind conceput pentru a sprijini companiile si a oferi solutii pentru sustinerea competitivitatii;

* Premium Wellness Institute – este un complex multifunctional ce cuprinde o clinica de recuperare medicala ultramoderna, o baza sportiva extinsa, zone de recreere si de relaxare destinate publicului larg, sportivilor de performanta, dar si studentilor Universitatii Spiru Haret;

* Arhivdepo International – ofera servicii publice de arhivare, depozitare, legatorie, asistenta si suport pentru intreprinderi, impreuna cu alte servicii complementare, disponibile la scara larga. Arhiva este organizata astfel incat sa asigure accesul rapid la documente, cu ajutorul sistemelor informatice de inregistrare si gestiune a datelor;

* Tipografia Fundatiei ”Romania de Maine” realizeaza, prin tehnologie offset si digitala, tiparul propriu-zis al materialelor didactice, promotionale si informative redactate in cadrul Universitatii Spiru Haret si al structurilor conexe acesteia;

* Editura Fundatiei „Romania de Maine” – este o structura complementara care deserveste Universitatea Spiru Haret, avand un profil academic. Aparitiile editoriale ale Editurii FRM acopera o tematica vasta ce cuprinde domenii, discipline si specializari din cadrul institutiei de invatamant.

Oportunitatile oferite de Fundatia ”ROMANIA DE MAINE” nu se limiteaza doar la structurile conexe enumerate anterior. Universitatea Spiru Haret este singura institutie de invatamant superior din Romania care beneficiaza de radio, televiziune si revista proprii, si anume, Radio Seven, TVH si Opinia Nationala

La multi ani !

 

Imnul Universitatii ”SPIRU HARET”

versuri: Nicolae Dan FRUNTELATA

muzica: Marcel DRAGOMIR

Comments are closed.